vijesti.ba

BHRT ugasio program FTV

08/05/2024
1 minuta čitanja
Kako su jučer najavili iz Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, jutros je od 06:00 sati privremeno uskraćeno pružanje usluga Radio televiziji FBiH.

Podsjećamo, poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine je jučer donio odluku da od srijede, 8. 5. 2024. godine od 06:00 sati privremeno uskrati pružanje usluga Radio televiziji FBiH.

Mjere se uvode zbog neizmirenih dugovanja RTV FBiH prema BHRT-u po osnovu ispostavljenih faktura za pružene usluge počev od mjeseca decembra 2023. godine do 6. 5. 2024. godine, a što je dovelo do otežanog poslovanja BHRT-a.

Dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po ovom osnovu na dan 6. 5. 2024. g. iznose 1.590.971,69. Istovremeno dug BHRT-a prema RTVFBiH na isti dan je 364.511,50KM.

Ova Odluka se odnosi na sve usluge izuzev:

– pružanja usluga za produkciju Dnevnika i vijesti Radija i Televizije, i

– usluga preuzimanja pošte za RTVFBiH za čiju dalju distribuciju u zgradi RTV Doma u Sarajevu će biti odgovorna Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine.

“Svjesni smo težine i ozbiljnosti ove Odluke, ali u interesu svih zaposlenih i funkcioniranja BHRT-a, a zbog nemogućnosti dogovora sa menadžmentom RTVFBiH, bili smo prinuđeni donijeti Odluku jer prethodni pozivi za izmirenje obaveza nisu imali efekta.

U slučaju izmirenja obaveza, privremene mjere će se staviti van snage”, stoji u jučerašnjem saopćenju BHRT-a

Idina vrh