Bomba iz Španije: Gerard Pique iznenada objavio kraj nogometne karijere

Neočekivana bomba stigla je iz Španije. Legendarni defanzivac Barcelone Gerard Piqué (35) je najavio da se povlači iz nogometa i da će mu ove subote protiv Almerije biti posljednja utakmica na Camp Nou.

U objavi na društvenim mrežama, Pique se prisjetio da je nakon što je prije 25 godina došao u klub, došlo vrijeme za rastanak i da se njegove riječi tumače kao odlazak iz nogometa, jer uvjerava da neće igrati ni u jednom drugom timu.

Pique je u Barcelonu stigao kao desetogodišnjak 1997. godine, ali je 2004. preselio u Manchester United. Četiri godine kasnije Josep Guardiola ga je vratio u Barcelonu, gdje je izgradio nogometno ime i postao jedan od najvažnijih igrača ponosa Katalonije.

S Barcom je osvojio osam naslova šampiona Španije, šest pehara Superkupa i sedam Kupa kralja. Na međunarodnoj sceni stigao je do tri titule u Ligi šampiona, Superkupu Evrope i na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Za Barcelonu je do sada odigrao 615 takmičarskih utakmica i postigao 52 gola. U dresu Španije, s kojom je bio svjetski i evropski šampion, nastupio je 102 puta uz pet pogodaka.