Božićni prijem kod Željke Cvijanović u Istočnom Sarajevu: Došli Forto, Konaković, Hurtić i drugi

12/01/2023
1 minuta čitanja

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Željka Cvijanović je večeras u Istočnom Sarajevu održala božićni prijem.

Brojni predstavnici političkog, vjerskog i diplomatskog života Bosne i Hercegovine bili su na večerašnjoj svečanosti.Široku delegaciju iz Republike Srpske činili su predsjednik RS-a Milorad Dodik, premijer RS-a Radovan Višković, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, državni ministar Staša Košarac, za sada entitetski ministar Sevlid Hurtić, Nenad Nešić i drugi.

Prijemu su prisustvovali i koalicioni partneri SNSD-a na državnom nivou, a s obzirom na to da je uoči manifestacije održan sastanak. Edin Forto i Elmedin Konaković bili su među zvanicama božićnog prijema.

Inače, dva sata prije početka prijema održan je sastanak na kojem je dogovorena raspodjela direktorskih pozicija u državnim agencijama i institucijama.

Konaković je kazao da su stranke koje on predstavlja do sada bile potpuno derogirane u trgovini, ali da su to danas pokušali popraviti.

Nakon završetka sastanka, učesnici su se premjestili u svečanu salu za prijem, gdje ih je ponovo dočekala Željka Cvijanović.

“Ovo je dobra prilika da pošaljemo dobre, lijepe poruke, poruke mira i ljubavi. U suštini to jeste ono što se nalazi u samom biću Božića”, rekla je ona povodom prijema.

Idina vrh