Čampara: Radujem se ako će ministar Nešić ostati na braniku ustavno-pravnog poretka BiH

24/04/2023
1 minuta čitanja

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara odgovorio je na prozivke ministra sigurnosni Bosne i Hercegovine Nenada Nešića.

“Ohrabrujuće zvuče poruke ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića da rata neće biti i da o ratu mogu govoriti samo ‘usijane glave’. Takve poruke političara iz svih političkih stranaka, bez obzira iz kojeg entiteta dolazili, trebaju nam svima i ja pozdravljam njegov ovakav javni istup,” kazao je Čampara.

Istakao je da posebno ohrabruju njegovi pozivi na poštivanje ustavno-pravnog poretka jer je tačno da niko nema tapiju u Bosni i Hercegovini, jer ona je država i Srba i Hrvata i Bošnjaka kao i svih ostalih građana.

“Radujem se ako će ministar Nešić ostati na braniku ustavno-pravnog poretka BiH kako je to demonstrirao svojom današnjom reakcijom. Ministar je u pravu kada konstatuje da je Republika Srpska entitet u sastavu države Bosne i Hercegovine. I u tom statusu će i ostati. To prenesite političkim strankama iz RS-a,” poručio je Čampara.

Na kraju je još jednom pozvao nositelje izvršnih i zakonodavnih funkcija da zamjene toksičnu retoriku sa zajedničkim radom na jačanju ekonomije i poboljšanju života građana Bosne i Hercegovine.

Idina vrh