Cristiano Ronaldo zvanično novi nogometaš Al-Nassra!

30/12/2022
1 minuta čitanja

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo novi je igrač tima iz Saudijske Arabije – Al-Nassra.

Ronaldo je potpisao ugovor na dvije godine kojim će po sezoni zarađivati više od 70 miliona eura.

Portugalac je uoči Svjetskog prvenstva u Kataru i zvanično raskinuo ugovor s Manchester Unitedom, nakon čega se dovodio u vezu s brojnim klubovima, no na kraju ga niti jedan evropski velikan nije želio dovesti u svoje redove.

Ronaldo je karijeru počeo 2002. godine kada je postao igrač Sportinga, a 2003. godine je uslijedio transfer u Manchester United. Tamo se afirmisao u jednog od najboljih igrača svijeta, osvojio je Zlatnu loptu i odveo ovaj tim do osvajanja Premiershipa i Lige prvaka, da bi 2009. godine u tada rekordnom transferu prešao u Real Madrid za 94 miliona eura.

Za Kraljevski klub je nastupao do 2018. godine i uspio je postati najbolji strijelac u historiji klub, nakon čega je karijeru nastavio u Juventusu.

U sezoni 2021/2022 vratio se u redove Manchester Uniteda, no nakon svađe s čelnicima kluba i trenerom odlučio je raskinuti ugovor i sreću potražiti u Saudijskoj Arabiji.

Ronaldo je u karijeri postigao ukupno 819 pogodaka i time je na prvom mjestu svih vremena, a od toga je 450 pogodaka postigao za Real Madrid, 145 za Manchester United, 118 za reprezentaciju Portugala, 101 za Juventus i pet za Sporting.

Prethodni tekst

SNSD će definitivno imati kontrolni paket u Domu naroda BiH. Sud BiH poništio i novu odluku CIK-a

Sljedeći tekst

Kurti: Barikade su sklonili oni koji su ih i postavili, samo su se džabe umarali

Idina vrh