Danas konstituirajuća sjednica Doma naroda PSBiH

16/02/2023
1 minuta čitanja

Na predloženom dnevnom redu je davanje svečane izjave delegata, osnivanje klubova naroda te izbor predsjedavajućeg, prvog i drugog zamjenika

Konstituirajuća sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u novom sazivu zakazana je za danas. Na predloženom dnevnom redu je davanje svečane izjave delegata, osnivanje klubova naroda te izbor predsjedavajućeg, prvog i drugog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH.

Početak sjednice zakazan je za 12 sati. 

Sjednicu sazvao Špirić

Sjednicu je sazvao predsjedavajući Doma naroda u dosadašnjem sazivu Nikola Špirić, u skladu s odredbom Poslovnika tog doma koja propisuje da prvu sjednicu Doma, nakon izbora, saziva Kolegij Doma iz prethodnog saziva, ako zakonom nije drugačije regulirano.

Dok se ne izabere predsjedavajući, prvom sjednicom će predsjedavati najstariji izabrani ili najstariji izabrani prisutni delegat kao privremeni predsjedavajući.

Klub delegata bošnjačkog naroda činit će: Safet Softić, Šefik Džaferović, Džemal Smajić, Kemal Ademović i Dženan Đonlagić.

U Klubu delegata hrvatskog naroda u ovom mandatu bit će: Marina Pendeš, Dragan Čović, Zdenko Ćosić, Ilija Cvitanović i Zlatko Miletić.

Kvorum čini devet delegata

Klub srpskih delegata činit će: Snježana Novaković-Bursać, Nikola Špirić, Sredoje Nović, Radovan Kovačević i Želimir Nešković.

Dom naroda sastoji se od 15 delegata, od kojih su dvije trećine iz Federacije (uključujući pet Hrvata i pet Bošnjaka) i jedna trećina iz Republike Srpske (pet Srba).

Kvorum čini devet delegata, uz uslov da su prisutna najmanje po tri delegata iz svih konstitutivnih naroda.

Prethodni tekst

Konaković u Hatayu obišao spasilački tim iz BiH: Kritikovali ga zbog reakcije vlasti, on se izvinio

Sljedeći tekst

Vrijeme ističe, Sebija šuti: Zasjeda komisija čiji će izvještaj biti ključan za odluku o diplomi prof. Izetbegović

Idina vrh