Delegacija MO i OSBiH u posjeti proizvodnim kapacitetima i Zračnim snagama OS Republike Italije

28/03/2022
1 minuta čitanja

Saopćenje, Ministarstvo odbrane BiH

SARAJEVO, 28. marta (FENA) – Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na čelu sa zamjenikom ministara odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirkom Okolićem, boravi u posjeti Zračnim snagama Oružanih snaga Republike Italije i proizvodnim kapacitetima kompanije Leonardo helicopters u Milanu, s ciljem sagledavanja odbrambenih proizvoda i opreme koju proizvodi ova kompanija. 

Tokom obilaska proizvodnih kapaciteta Leonardo helicopters kompanije, diskutiralo se o helikopterima pogodnim za naše uslove, te je izvršen probni let. Delegacija MO i OS BiH je prisustvovala i prezentaciji simulatora letenja, gdje su se piloti OS BiH uvjerili u kvalitet i rad kompanije – saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Delegacija MO i OS BiH boravi u Republici Italiji od 27. do 31. marta 2022. godine, a uz zamjenika ministra Okolića u delegaciji su i šef Odsjeka za politike upravljanja i zaštite zračnog prostora brigadir Slaven Hrkač, savjetnik zamjenika ministra Vuk Savić, te uime ZŠ OS BiH pukovnik Almir Halebić i major Miroslav Kerkez.

Idina vrh