FK Sarajevo krenuo s pripremama, Dudić prekrižio šest bitnih nogometaša

12/06/2022
1 minuta čitanja

Fudbalski klub Sarajevo danas je započeo pripreme za novu sezonu, a na prozivci je brojnim igračima saopćeno da više neće biti članovi Bordo kluba.

Klub su ranije napustili Darko Bodul, Boris Cmiljanić i Dražen Bagarić. Selmir Pidro je ostvario transfer u MLS ligu, a blizu realizacije transfera je i Halid Šabanović.

Međutim, danas su još šestorica igrača saznali da klub više na njih ne računa. To su: Krste Velkoski, Amer Dupovac, Anel Hebibović, Kerim Palić, Adnan Šećerović i Mirko Oremuš.

Klub napušta i Darko Lazić kojem je istekao ugovor, a do produžetka saradnje nije došlo do danas tako da i on napušta svlačionicu Bordo tima.

Prozivka je obavljena u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, a sutra će biti obavljeni ljekarski pregledi i prvi trening.

Nogometašima se u ime predsjednika i Upravnog odbora obratio sportski direktor Emir Hadžić, a stručni štab je kompletiran dolaskom Emira Obuće iz Akademije u prvi tim.

Ekipa će prvi dio priprema obaviti u Sarajevu, a planirano je da prvi prijateljski meč bude odigran 23. juna na stadionu Koševo. Glavni dio priprema će se obaviti u Sloveniji, od 25. juna do 6. jula. Prvo kolo nove sezone Premijer lige BiH igra se 16. jula.

Vrijedi naglasiti da su se na prozivci zatekla tri nova imena, Ivan Ikić, Frane Čirjak i Nemanja Tomašević. Također, prisutni su bili i nogometaši koji su se vratili sa posudbe, Vicko Ševelj, Đani Salčin, Hamza Bešić, Haris Konjalić, Kenan Dervišagić i Armin Imamović.

Idina vrh