GRADONAČELNIK LJUBUŠKOG: Imamo dva cilja – razvoj ekonomije i demografija

12/02/2024
1 minuta čitanja

– Dan Grada Ljubuškog obilježen je u ponedjeljak svečanom sjednicom Gradskog vijeća koja je, uz gradske vijećnike, predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Kvesića i gradonačelnika Vedrana Markotića, okupila brojne goste i zvanice iz svih oblasti života Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

– Danas smo tu da čitavoj javnosti, našim sugrađanima ”položimo račune”, da im prikažemo sve ono što smo radili u prošloj godini i sve odluke koje smo donosili. Ponosni smo na to da smo u protekloj godini sve odluke, posebno Proračun koji je najbitniji, donijeli jednoglasno – izjavio je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

Kratko se osvrnuo na sve učinjeno u proteklom razdoblju.

– Kada smo preuzimali dužnost, odredili smo dva cilja, a to su razvoj gospodarstva i demografija, sve mjere koje smo donijeli su za to. Prva mjera je bila uvođenje besplatnog prijevoza za učenike osnovnih i srednjih škola, smanjili smo cijenu gradskog vrtića, ponosni smo što je on s cijenom od 90 KM najjeftiniji u BiH. Sufinanciramo i privatne vrtiće, svi naši studenti imaju stipendije, dajemo poticaje mladim obiteljima za kupnju prve nekretnine. Županija (Zapadnohercegovačka) osigurava besplatne udžbenike, a mi kupujemo pribor, bilježnice i ostalo – rekao je ljubuški gradonačelnik.

Dodaje kako osim mladih, Ljubuški pomaže i penzionere.

– Ljubuški je jedna od rijetkih sredina gdje umirovljenici imaju i ”božićnicu”, a za tu mjeru izdvajamo preko deset tisuća KM – kazao je Markotić.

(foto fena/hms)

Prethodni tekst

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sastala se s glavnim sekretarom Lige muslimanskog svijeta Mohammedom bin Abdulkarimom Al-Issom

Sljedeći tekst

BiH opskrbljuje Saudijsku Arabiju novim oružjem

Idina vrh