Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sastala se s glavnim sekretarom Lige muslimanskog svijeta Mohammedom bin Abdulkarimom Al-Issom

12/02/2024
1 minuta čitanja

Tokom susreta predsjedavajuća Krišto je informisala glavnog sekretara Al-Issu o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini te evropskom putu.

Istaknula je da su suživot, međuetnička i međureligijska tolerancija od presudne važnosti jer te vrijednosti predstavljaju temelj opstanka BiH i njenog daljnjeg evropskog napretka.

Dodala je da Bosni i Hercegovini, kao društvu etničke, vjerske i kulturne različitosti, državi triju konstitutivna naroda i svih drugih koji u njoj žive, postizanje stabilnog mira i harmoničnog suživota jest obveza svih, a osobito političkih i vjerskih lidera, te da je stoga imperativ nastavak jačanja tih vrijednosti te izgradnja stabilne budućnosti upravo na tim temeljima.

U tom kontekstu kazala je kako su ovaj posjet i razgovori prilika da se zajedno radi na promicanju tolerancije, dijaloga i zajedničkog prosperiteta, sapćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Idina vrh