Igrači Manchester Uniteda će za kaznu ostati bez ogromnog dijela plate

05/05/2022
1 minuta čitanja

Manchester United se nije uspio plasirati u Ligu prvaka što je bio jedan od glavnih ciljeva ove sezone, a zbog tog neuspjeha većina nogometaša će u narednoj sezoni ostati bez čak 25 posto godišnje plate.

Iza Uniteda je jedna od najlošijih sezona uopšte i već se sada zna da će ekipa predstojećeg ljeta doživjeti velike promjene uključujući dolazak novog trenera Erika ten Haga.

Mnogi će igrača otići, a većina onih koji ostanu itekako će osjetiti rezultate neuspjeha kojeg su kreirali ove sezone budući da najveće zvijezde u svojim ugovorima imaju klauzule o bonusima i kaznama koje su vezane uz rezultatske neuspjehe ili uspjehe.

Engleski mediji navode da je ova sezona težak neuspjeh pa će mnogi ostati bez čak 25 posto svojih plata za sljedeću sezonu.

Većina ih ima klauzulu prema kojoj se obavezuju na smanjenje plate za 25 posto ukoliko se klub ne uspije plasirati u Ligu prvaka.

Tako će najplaćeniji igrači poput Cristiana Ronalda, Davida De Gee, Jadona Sancha i Raphaela Varanea, koji zarađuju više od 20 miliona eura na godinu, itekako na svojim na bankovnim računima osjetiti smanjenje koje ih očekuje.

S druge strane, smanjenje će izbjeći igrači kao što su Pogba, Matić, Lingard ili Mata kojima na kraju sezone ističu ugovori te će vjerovatno napustiti klub.

Idina vrh