Izložba slika Udruge roditelja djece s poteškoćama “Oboji moj svijet”

04/06/2022
1 minuta čitanja

Izložbom slika i fotografija u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica u petak je završen projekt “Oboji moj svijet”, koji je realizirala Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Put u život – PUŽ” Livno uz podršku Ministarstva znanosti, kulture, prosvjete i športa HBŽ-a.

Izložene slike nastale su na radionicama “Moj san” i “Slikanje kroz igru” u kojima su sudjelovala djeca i odrasle osobe s teškoćama u razvoju, a radionice je vodila slikarica Maje Puđa, dok su fotografije rezultat rada članova udruge “Puž” uz mentorstvo profesionalnih fotografa s područja Livna.

– Ovo je njihova prva ovakva izložba u kojoj je sudjelovalo oko 20 djece, odnosno članova naše udruge uz mentorstvo slikarice Maje Puđa i volontiranje članova Marijanske vinkovske mladeži. Rezultati rada vidljivi su kroz dvadesetak izloženih slika na platnu koje su naslikane upravo iskrenim srcima – kazala je Nataša Kalfič iz udruge “Puž”.

Izložba je prodajnog karaktera, a sav prihod bit će usmjeren u podršku rada Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju “PUŽ”.

Idina vrh