Je li na pomolu raskol u PDP-u: Trivić prozvala Borenovića, stranka uputila poruku Stanivukoviću

09/11/2022
1 minuta čitanja

Jelena Trivić, koja je bila kandidat PDP-a za predsjednicu RS, saopćila je večeras da je “veoma iznenađena i razočarana činjenicom da predsjednik PDP-a Branislav Borenović nije javnosti saopštio precizno i vjerodostojno zaključke Predsjedništva stranke”.

“Naglašavam da, između ostalih, i zaključak o podršci gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, Borenović neprecizno interpretirao, izostavljajući veoma bitnu odrednicu koju je usvojilo Predsjedništvo i koja glasi: PDP podržava gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića na bazi politika koje je promovisao tokom kampanje 2020. godine i na bazi onih politika kojima je tada pobijedio”, saopćila je Trivić.

Istaknula je da ne podržava “nikakvu simbiozu sa režimom, jer je to samo drugo ime za približavanje režimu”, što je politički kurs koji jasno odbacuje.

“Da bi se nastavila boriti sa korumpiranim režimom, opozicija mora imati potpuno jasne, čvrste i principijelne stavove koji su obavezujući za sve. Da budem potpuno precizna: Svaka saradnja, simbioza, bilo šta slično, sa režimom za mene je koalicija sa onima koji su uništili Republiku Srpsku, a 2. novembra pokrali izbornu volju naroda na najpodmukliji način”, napisala je Trivić.

Podsjetimo, u posljednje vrijeme neki optužuju Stanovukovića da se približio Dodiku, što on demantuje.

Idina vrh