Kakav dan: Opet pet setova i preokret, Norrie u polufinalu

05/07/2022
1 minuta čitanja

Britanski teniser Cameron Norrie drugi je polufinalista Wimbledona, pošto je u pet setova savladao Davida Goffina 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

Kakav dan na terenima All England Cluba. Oba četvrtfinala završena su nakon pet setova. Novak Đoković je okrenuo 0:2 protiv Jannika Sinnera, ali čini se da je više napetosti bilo u “slabijem“ preokretu Camerona Norrija.

Iskusniji David Goffin dva puta je vodio po setovima. Pride, znatno ubjedljivije je dobio prvi i treći set nego što ih je dobijao Norrie. Goffin je prvi set dobio 6:3, a treći 6:2

Međutim, 12. teniser svijeta pokazao je veliku mentalnu snagu. Drugi set riješio je u svoju korist 7:5, a onda u trećem, iako se povijao pred naletima Belgijanca, uspeo da se odbrani. A onda iskoristi svoju šansu, napravi brejk i dođe do 2:2. U petom setu Nori je izdržao sav pritisak, a onda u 11. gemu napravio brejk odluke. Posliije toga je odbranio servis i ostvario rezultat karijere.

Norrie je postao prvi Britanac poslije Andyja Murrayja koji je ušao u polufinale Wimbledona, a te 2016. Murray je i osvojio ovaj turnir. Međutim, na putu Norriju stoji šestostruki šampion Novak Đoković.

Idina vrh