Kremić: Osigurana radna mjesta za 298 osoba sa invaliditetom i podržan rad 499 obrtnika

24/05/2022
1 minuta čitanja

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom objavio je rezultate Javnog poziva za novo zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom, kao i programe održivosti zaposlenih osoba sa invaliditetom, naveo je Ured Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za odnose s javnošću pozivajući se na saopćenje ovog fonda.

Za ovaj javni poziv, raspisan 16. marta ove godine, izdvojeno je 6.845.303,38 KM, saopćeno je iz Fonda.

– Rezultati Javnog poziva pokazuju da će na području FBiH biti zaposleno 298 osoba sa invaliditetom. Također, pružili smo podršku radu 499 samostalnih obrtnika, 91 privrednom društvu za zapošljavanje osoba sa invaliditetom te 23 udruženja/saveza osoba sa invaliditetom – kazao je v.d. direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Riad Kremić.

Dodao je da su uslovi bili jednaki za sve, a proces transparentan.

– Zahvaljujem svim poslodavcima koji su prepoznali značaj ovog javnog poziva te učinili važan korak ka pobijanju stereotipa o zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Pozivam osobe sa invaliditetom koje će biti zaposlene na osnovu ovog Javnog poziva da svojim angažmanom i zalaganjem opravdaju povjerenje poslodavaca – Kremićeve su riječi.

Iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom navode da se rezultati, kao i sve detaljne informacije mogu pronaći na web stranici Fonda: www.fond.ba.

Idina vrh