Medicinski fakultet u Zagrebu opet o ispitima Sebije Izetbegović: Evo šta sada kažu

26/07/2023
1 minuta čitanja

Želimo naglasiti da je gospođa dr. Izetbegović predala svoj indeks, a vjerojatno i druge relevantne dokumente, na Medicinski fakultet Sveučilišta u Sarajevu, odgovorio nam je Medicinski fakultet u Zagrebu

Uprkos odluci Tužilaštva KS o obustavi istrage u slučaju magistarske diplome direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je ponovio raniji stav, koji je upućen i Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, kako u svojoj evidenciji nemaju podatke o njenim položenim ispitima.

– Ostajemo kod odgovora koji smo u junu 2021.  dostavili rektoru Univerziteta u Sarajevu, a u kojem navodimo; „Uvidom u arhiv Medicinskog fakulteta Sveučilišta u zagrebu utvrdili smo da Sebija Izetbegović, rođena 6. aprila 1960. godine u Titogradu, Republika Crna Gora, bila upisana u prvu godinu poslijediplomskog studija na engleskom “Ultrasound in clinical medicine” Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u akademskoj godini 1992/93 pod matičnim brojem studenta 46920114. U dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima sadržanim u indeksu”, glasi odgovor kojeg su poslali sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Podsjećamo, Tužilaštvo KS je obustavilo istragu jer je utvrdilo kako su indeks Sebije Izetbegović i svi potpisi profesora u njemu autentični.

– Tužilački tim je poduzimajući više radnji dokazivanja, između ostalog, privremeno oduzeo originalni primjerak indeksa Sebije Izetbegović sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu, potom, putem međunarodne pravne pomoći uputio više zamolnica nadležnom organu Repubike Hrtavstke, te zajedno sa timom vještaka grafološke struke i uz prisustvo sudije za istrage Županijskog suda u Zagrebu, izuzeo svu relevantnu dokumentaciju sa istog fakulteta. Nakon izvršenog timskog grafološkog vještačenja, utvrđeno je da je obrazac indeksa Sebije Izetbegović autentičan i da su svi potpisi u indeksu autentični, odnosno, potpisani od strane profesora s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, navedeno je u saopćenju Tužilaštva KS. 

Dvije institucije, Medicinski fakultet u Zagrebu i Tužilaštvo KS su objavile dvije kontradiktorne informacije, koje isključuju jedna drugu.

– Što se tiče kontradiktornih informacija kojim raspolažete, želimo naglasiti da je gospođa dr. Izetbegović predala svoj indeks, a vjerojatno i druge relevantne dokumente, na Medicinski fakultet Sveučilišta u Sarajevu. Original indeksa bio je u posjedu tužiteljstva koje je provjeravalo ispravnost potpisa o položenim ispitima u tom indeksu.

Budući da gospođa dr. Izetbegović nije predala navedene dokumente Medicinskom fakultetu u Zagrebu nakon polaganja ispita, Fakultet ne posjeduje te podatke u svojoj službenoj evidenciji. To je moglo dovesti do nesporazuma prilikom komunikacije između institucija, dodaju sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Idina vrh