Mihajlović: Vulinova izjava nije zvaničan stav Vlade Srbije, on ima pravo na snove

12/07/2022
1 minuta čitanja

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas tokom boravka u Sarajevu da je vrijeme da političari u regionu shvate da je potrebno raditi na zajedničkim projektima unapređenja ekonomije.

Novinari su ministricu pitali i da komentira izjavu ministra Aleksandra Vulina o ujedinjenju svih Srba u jednu državu, na što je ona odgovorila da njegova izjava nije zvaničan stav Vlade Republike Srbije.

“Ta izjava nije zvanična politika Vlade Srbije, bez obzira što je Vlada u tehničkom mandatu. Kao građanin, on ima pravo da iskazuje sve svoje želje, aspiracije i snove, ali to nije zvaničan stav Vlade Srbije”, kazala je Mihajlović.

Smatra da je potrebno da se političari u regionu ne bave prošlošću već da rade na zajedničkim projektima koji će unaprijediti ekonomiju i donijeti građanima bolji životni standard.

“Poruka svima nama u politici jeste da sve što je bilo ostavimo u prošlosti, od nje ne možemo pobjeći ali je vrijeme da nađemo zajedničke načine za saradnju i da se vezujemo na ono što će obezbijediti bolje uslove za život naših građana, da nađemo najmanji zajednički sadržilac, a to je ekonomija, to je i energetika”, kazala je srbijanska ministrica koja boravi na drugom Forumu Energetske zajednice o pravednoj tranziciji, koji se organizira u Sarajevu.

Naglasila je kako u oblasti energetike radi više od 30 godina te da je uvjerena kako ta oblasti povezuje ljude i države.”Potrebno je da gradimo nove energetske kapacitete, između ostalog i Buk-Bijelu, koja će značiti dodatnu stabilnost ne samo za Srbiju, već za čitav region, koji može i treba da bude na mapi globalnih investitora zelene energije”, rekla je Mihajlović.

Idina vrh