Sarajevo se pobratimilo sa Podgoricom, Karić indirektno komentirala izjavu Abazovića

12/07/2022
1 minuta čitanja

Danas su gradonačelnici Sarajeva i Podgorice, Benjamina Karić i Ivan Vuković potpisali sporazum o bratimljenju koji treba predstavljati krunu dobre i kvalitetne saradnje ta dva grada.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić istakla je kako se pobratim posebno pazi, čuva i podržava.

“Crna Gora i Bosna i Hercegovina su dvije prijateljske države. Crnogorci su ljudi, ali su prije svega naše komšije, prijatelji, nacija sa identitetom. Crnogorce oduvijek krasi ‘čojstvo’, koje znači pravednost, govorenje istine onakvom kakva jeste, bez vrdanja i uopštavanja. Drago mi je što je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o osudi genocida nad Bošnjacima Srebrenice. Oni koji od ove istine bježe u apstraktna objašnjenja i generalizacije, niti su ljudi, niti imaju čojstva”, naglasila je Karić.

Gradonačelnica Sarajeva se očigledno referirala na skandalozne izjave crnogorskog premijera Dritana Abazovića na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici.

“Čast mi je zato danas bila biti u društvu onih koji jasno i glasno govore istinu i spremni su je pogledati u lice, a sami se ograđuju od onih koji od istine bježe. Sporazum o bratimljenju Sarajeva i Podgorice, koji sam danas potpisala sa uvaženim gradonačelnikom Ivanom Vukovićem, kruna je dobre i kvalitetne saradnje naših gradova. Pobratim se posebno pazi, čuva i podržava. Želim nam uspjeh u budućoj saradnji”, istakla je Karić.

Jučer je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao kako ima potrebu da se zbog izjava Abazovića izvini prijateljima u BiH, a danas se zahvalio Karić na potpisivanju pobratimljenja.

Idina vrh