vijesti.ba

Muzaferija: Ovo je samo početak mojih dobrih rezultata

17/02/2024
1 minuta čitanja

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je četvrto mjestu u sedmoj spust utrci sezone Svjetskog kupa u švicarskoj Crans Montani.

Rezultat je to koji je obradovao naciju i regiju, a u poruci nakon utrke Muzaferija je poručila da je ovo samo početak.

“Upravo sam završila utrku u Crans Montani, gdje sam završila na četvrtom mjestu, što je definitivno moj najbolji rezultat i za Bosnu i Hercegovinu.

Stvarno sam presretna, drago mi je da sam napokon pokazala da dobro skijam, da mogu parirati najboljima.

Danas je definitivno bilo blizu podija, samo 11 stotinki. Nažalost, to sam izgubila u zadnjem dijelu staze, ali sam svejedno sretna i mislim da je ovo samo početak mojih dobrih rezultata.

Nadam se da će ovaj rezultat pomoći da se nešto promijeni u BiH što se tiče zimskih sportova i da će nas na startu biti još više. Hvala vam što navijate za mene i pratite me i sutra”, zaključila je Muzaferija.

Nakon osvajanja četvrtog mjesta u sedmoj spust utrci sezone Svjetskog kupa u švicarskoj Crans Montani u ukupnom poretku u toj disciplini zauzima 23. mjesto sa 69 bodova.

Prethodni tekst

Puljić o događaju u Mostaru: Ako je najveći kulturni događaj promocija knjige ratnog zločinca onda zaslužujete prezir i izbjegavanje

Sljedeći tekst

Orban odlučio: Švedska uskoro ulazi u NATO

Idina vrh