Napadnuta dva vozila kosovske policije, pucano iz kalašnjikova (KOSOVO)

15/04/2022
1 minuta čitanja

U petak ujutro napadnuta su dva vozila kosovske policije koja su prevozila policajce do graničnih prelaza, navodi se u saopštenju MUP-a Kosova, javlja saradnik Istrage i urednik prištinskog Thegeposta.

Zbog toga su ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja i direktor policije Samsedin Mehmeti održali su vanrednu pres konfernciju, saopšteno je oz ovog ministarstva.


Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja potvrdio napad, okvalifikovavši ga kao teroristički napad sa ciljem da se, kako je rekao, zastraše policajci.

 Direktor kosovske policije Samedin Mehmeti je rekao da, zahvaljujući oklopnim vozila i spremnosti policije, niko nije povrijeđen u napadu napadu na graničnu policiju.

„Od 13. aprila imali smo četiri sinhronizovana napada na kosovsku policiju. Ovo nam je pokazalo da imamo posla sa organizovanom grupom koja ima za cilj da opstruira Kosovsku policiju. U prvom napadu korišćeno je preko 40 metalnih ježeva raspoređenih da ometaju policijske patrole. U drugom napadu policajci su napadnuti kamenicama, treći napad se desio sinoć kada je na policiju ispaljeno 30 metaka, dok su danas policajci napadnuti granatama i oružjem AK-47“, rekao je direktor kosovske policije Samedin Mehmeti na konferenciji za medije.

Idina vrh