Noć vještica stiže: Gdje u Sarajevu možete proslaviti ovaj praznik

27/10/2022
1 minuta čitanja

Noć vještica, odnosno Halloween, je u proteklih godina postao popularan praznik u Bosni i Hercegovini. U Sarajevu ga možete proslaviti u nekoliko lokala.

Iako je Noć vještica u ponedjeljak, 31. oktobra, neke zabave organizovane su ranije. Tako će se u subotu, 29. oktobra s početkom u 20 sati u kino Bosni održati Horrorwood Halloween Party. Tema je Creepy Vintage Hollywood. Bit će dodijeljene nagrade za najbolji individualni i grupni kostim. Prisutni će uživati u nastupima DJ-a Mahira Beathousea i DJ-ice Kazumi.

Osim što ćete se zabaviti, učinit ćete dobro djelo. Ovaj događaj organizuju agencija Via Media, tim Spectivized i udruženje Ruku na srce. Zarada od ulaznica bit će donirana projektu “Probudi IT duh” u okviru kojeg će obezbijediti laptope i organizovati IT edukacije za 30 osnovnoškolaca iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

U klubu Trezor će u subotu u 21 sat početi Halloween Special Event. Nastupit će poznata imena sarajevske muzičke scene: Yngod, Forora i Elick. Oni koji budu imali najbolje kostime će osvojiti vrijedne novčane nagrade.

Erasmus Student Network i Red Door Pub u subotu u 20 sati organizuju proslavu Noći vještica. I ovdje ćete se moći takmičiti za najbolji kostim, uživati u specijalnim pićima i dobroj muzici.

U isto vrijeme će bend Srklet početi s nastupom u AG Clubu.

“Teško je opisati šta AG Club znači svakom mladom bendu. Nekako je poetično da za Noć Vještica, koja daje slobodu mladima, mi sviramo u AG-u tri godine nakon naše prve svirke. Obećavamo svima odličan provod i noć za pamćenje. Vidimo se”, poručili su članovi benda.

Ukoliko ste zainteresovani za dnevnu varijantu i želite obradovati kućnog ljubimca, dođite na “Trick or treat pawty II” u nedjelju, 30. oktobra u 12 sati u centar Da Pet Care. Maskirajte svoje ljubimce jer najbolje kostime očekuju nagrade, a ako ima kostim i za sebe – ne oklijevajte, dođite maskirani.

Idina vrh