Olivera Ćirković: Sarajevo mi je najdraži grad u regionu

13/02/2024
1 minuta čitanja

Olivera Ćirković, nekadašnja košarkašica koja je postala jedna od najintrigantnijih figura u regiji, privukla je pažnju javnosti svojim neobičnim putem. Rođena plavuša 1969. godine u Beogradu, Olivera je brzo postala poznata po svojoj sportskoj karijeri. Međutim, nakon uspješnih godina u košarci, Ćirkovićeva je postala članica poznate kriminalne grupe ‘Pink Panther’.

Njen životni put prešao je iz svijeta sporta u svijet kriminala, što je izazvalo šok i kontroverze u javnosti. Ipak, Olivera je pokazala izuzetnu snagu i hrabrost, postajući prototipom snažne i sposobne žene kojoj se dive čak i muškarci. Umjesto da bude obeshrabrena, ona je svoje iskustvo zatvora iskoristila kao inspiraciju za pisanje knjige pod nazivom ‘Pink Panther – moja zatvorska ispovijest’, koja je izazvala veliku pažnju javnosti.

Gostujući u Davcastu, Olivera Ćirković je otkrila da je Sarajevo njen omiljeni grad u regionu. Osim toga, iznijela je i nekoliko intrigantnih stavova, uključujući i tvrdnju da današnja žena ne može obavljati posao osam sati dnevno i istovremeno biti kvalitetna majka.

Idina vrh