Ministar Isak podržao organizaciju međunarodnog judo turnira “Vinko Šamarlić” u znak sjećanja na heroja grada Sarajeva

13/02/2024
1 minuta čitanja

Danas je federalni ministar unutrašnjih poslova, Ramo Isak, ugostio Jasmina Salihbegovića, reprezentativca Bosne i Hercegovine i trenera judo kluba “Željezničar”, u svom uredu.

Na sastanku je razgovarano o organizaciji međunarodnog judo turnira “Vinko Šamarlić”, koji će okupiti preko 700 takmičara iz osam zemalja. Otvaranje ovog značajnog sportskog događaja zakazano je za 6.4.2024. godine u Sarajevu. Turnir se organizuje u čast Vinka Šamarlića, poznatog sportiste i hrabrog pripadnika Specijalne jedinice RMUP-a BiH, koji je dao svoj život braneći grad Sarajevo.

Ministar Isak izrazio je punu podršku aktivnostima koje sprovodi judo klub “Željezničar” i istakao važnost ovog turnira kao spomenika hrabrosti i požrtvovanosti Vinka Šamarlića. Šamarlić je odabrao da brani Bosnu i Hercegovinu umjesto da se takmiči na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine, gdje je imao priliku da učestvuje.

Na samom turniru bit će dodijeljene zahvalnice policijskim službenicima koji su zajedno s Vinkom Šamarlićem bili pripadnici Specijalne policijske jedinice RMUP-a BiH.

Trener Salihbegović zahvalio se ministru Isaku na prijemu i pozvao ga da svojim prisustvom uveliča otvaranje ovog važnog sportskog događaja.

Prethodni tekst

Olivera Ćirković: Sarajevo mi je najdraži grad u regionu

Sljedeći tekst

Grad Sarajevo će od 1. do 9. juna 2024. godine biti domaćin Europskog prvenstva u mininogometu “EMF Euro 2024 Sarajevo”.

Idina vrh