Općina Ilidža u saradnji s KULT-om nastavlja podržavati mlade 

05/05/2022
1 minuta čitanja

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i generalni direktor Instituta za razvoj mladih KULT Jasmin Bešić potpisali su ugovor o partnerstvu, kroz koji će umjesto dosadašnjih 30.000 KM za implementaciju projekata za mlade biti izdvojeno ukupno 60.000 KM. 

Općina Ilidža i Institut za razvoj mladih KULT objedinili su sredstva te će zajedno nastojati poboljšati procedure dodjele javnih sredstava organizacijama koje se bave pitanjima mladih, ali i potaknuti implementaciju projekata za mlade koji će doprinijeti poboljšanju njihovog položaja na području općine Ilidža. 

Osim dodjele grantova omladinskim organizacijama, kroz potpisani ugovor planirane su i druge aktivnosti koje se odnose na procjenu i jačanje kapaciteta u omladinskim organizacijama kroz različite seminare, obuke, ali i na sve ono za čime mladi iskažu potrebu. 

Osim Općine Ilidža za učešće u ovom projektu ugovori su potpisani i s predstavnicima Teslića, Banje Luke i sa Gradom Tuzla. 

– Dosta pažnje posvetili smo i posvećujemo mladima i to će sasvim sigurno ostati naša orijentacija i opredjeljenje. Moram se zahvaliti Institutu za razvoj mladih KULT i direktoru Bešiću na iznimnoj saradnji za koju vjerujem da će dodatno rasti i napredovati – kazao je načelnik Muzur. 

Direktor Instituta za razvoj mladih KULT, Jasmin Bešić, na dosta slikovit način je objasnio zašto je baš općina Ilidža među lokalnim zajednicama koje su odabrane za učešće na ovom projektu. 

– Od 28 lokalnih zajednica mi smo odabrali najbolje za učešće na ovom projektu, a jedna od četiri najbolje je Općina Ilidža. Nismo se vodili principom da uvijek treba pomoći najslabijim učenicima, već onim najboljim i najtalentovanijim – rekao je Bešić. 

Na upriličenom sastanku, kojem su pristvovali i članovi udruženja koji su prošle godine aplicirali na projekte za mlade, Bešić je kazao kako je izuzetno ponosan na saradnju s Općinom Ilidža u proteklih 20 godina, ali i na onu s aktuelnim načelnikom Muzurom, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Sarajevodanas/fena.ba

Idina vrh