Počele pripreme košarkaša BiH: Stigao i NBA igrač Luka Garza pa odmah oduševio izjavom

23/07/2023
1 minuta čitanja

Pripreme muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za učešće u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre počele su danas, a ekipi se pridružio Luka Garza koji je još jednom rekao koliko mu je stalo da igra u nacionalnom dresu.

U prvoj izjavi, rekao je da je veoma uzbuđen što je tu, da je spreman za treninge i da će za njega biti nevjerovanto iskustvo igrati za svoju državu.

“Veoma sam uzbuđen što sam ovdje s ekipom. Spreman sam za treninge i utakmice koje su pred nama, bit će to nevjerovatno iskustvo za mene. Veoma mi je drago i što ću predstavljati zemlju, to je nešto što sam oduvijek sanjao”, ističe košarkaš Minnesota Timberwolvesa.

Dio ekipe se okupio u Sarajevu i otputovao za Vlašić, gdje će se još nekoliko igrača tokom današnjeg dana priključiti timu.

Selektor Adis Bećiragić od prvog dana priprema na raspolaganju će imati sljedeće košarkaše: Adi Zahiragić, Adnan Arslanagić, Edin Atić, Amar Gegić, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Amar Alibegović, Haris Delalić, Luka Garza, Miralem Halilović, Kenan Kamenjaš, Vojin Ilić, Emir Ahmedović i Harun Zrno.

Naknadno će se u prvim danima augusta saigračima iz nacionalnog tima pridružiti Džanan Musa i Jusuf Nurkić, dok je nekoliko imena otpalo sa spiska zbog problema s povredama.

“Termin odigravanja pretkvalifikacija nije idealan, s obzirom da su svi košarkaši trenutno van takmičarske forme, ali svakako ćemo taj segment pokušati podići na odgovarajući nivo tokom priprema. Većina pozvanih igrača sa nama će biti od prvog dana, naknadno će nam se priključiti Musa i Nurkić. Imat ćemo dovoljno vremena da se uigramo. U planu su prijateljske utakmice sa Srbijom i Obalom Slonovače. To će biti dobre provjere, radi se o reprezentacijama koje učestvuju na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Pred nama je puno posla, ali najvažnije je da nas povrede zaobiđu i da spremni dočekamo mečeve pretkvalifikacija u Poljskoj”, kaže selektor Bećiragić za zvaničnu stranicu KSBiH.

Podsjetimo, pretkvalifikacije su na rasporedu od 12. do 20. augusta ove godine. Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi B sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala.

Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice. Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za Olimpijske igre ide pobjednik turnira.

Prethodni tekst

Grčka: Sa Rodosa evakuisano više od 30.000 ljudi, vatrena stihija ne namjerava stati

Sljedeći tekst

Oduzet veći broj bicikla i romobila koji su u Velikoj aleji iznajmljivani bez odobrenja

Idina vrh