Pokrenut humanitarni broj za pomoć narodu Palestine

08/04/2022
1 minuta čitanja

Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini pokrenula je humanitarni broj putem kojeg građani Bosne i Hercegovine mogu donirati tri konvertibilne marke narodu Palestine.

– I ove godine Palestinci su suočeni sa najgorim vrstama represije koje nad njima provodi izraelska okupatorska sila. Okruženi visokim zidovima od bodljikave žice, Palestinci svakodnevno žive trpeći fizičku brutalnost, prisilne deložacije, zatvaranje, mučenje i druge vrste zlostavljanja, a sve pred očima međunarodne zajednice koja koristi dvostruke standarde i time ohrabruje izraelske zločince –  navode iz Palestinske zajednice.

Dodaju da palestinski narod ima pravo na mir i slobodu kao i svi drugi narodi svijeta.

– Palestinski narod, zbog svoje hrabrosti, privrženosti svojoj zemlji, odbrani svojih svetih mjesta i odlučnosti da ostvari ciljeve o suverenoj državi s glavnim gradom časnim Jeruzalemom, simbol je nade za sve narode koji trpe nasilje i nepravdu. Stoga je i ove godine Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini pokrenula humanitarni broj 090 292 009, putem kojeg građani BiH doniraju tri konvertibilne marke narodu Palestine – kaže se u saopćenju Palestinske zajednice u BiH.

Osim putem humanitarnog broja, pomoć je moguće uputiti i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa: 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu“)

Idina vrh