Kylian Mbappe centre-forward of France and Paris Saint-Germain poses prior the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between France and Poland at Al Thumama Stadium on December 4, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Romano donosi detalje: Evo šta će se dogoditi s PSG-om i Mbappeom u narednim danima

22/07/2023
1 minuta čitanja

Stručnjak za nogometne transfere Fabrizio Romano donosi detalje odluke PSG-a da iz tima izbaci Kyliana Mbappea te navodi kako će ovaj krilni napadač u što je moguće bržem roku napustiti ovaj tim.

Kako navodi, Paris Saint-Germain neće stavljati veto nijednom klubu na kupovinu Mbappea i da su, s tim u vezi, otvoreni za svaku opciju, a žele ga prodati što je prije moguće i okrenuti se nekoj novoj budućnosti, u koju ovaj nogometaš više nije uključen.

Razlog je vrlo jednostavan, a to je činjenica da je Mbappe odbio produžiti ugovor, koji mu traje do ljeta naredne godine, a kako ga u klubu ne žele izgubiti besplatno i bez obeštećenja, ovim potezom su jasno otvorili aukciju za jednog od najboljih igrača.

U klubu su uvjereni kako je Mbappe već postigao dogovor s Real Madridom, ali za naredno ljeto, što i jeste jedan od glavnih razloga zašto je izbačen iz ekipe i zašto će ga bez obzira na sve prodati već u narednih mjesec dana.

Mbappe je član PSG-a od ljeta 2017. godine, a za ovaj tim je ukupno odigrao 260 mečeva i postigao 212 pogodaka.

Spominje se da bi klub mogao napustiti za cijenu od 150 miliona eura, no jasno je da će se veoma teško platiti taj iznos, s obzirom na to da ima još samo godinu ugovora s ovim francuskim timom.

Idina vrh