Sadio Mane igrao humanitarni meč po blatu

16/06/2022
1 minuta čitanja

Senegalski fudbaler Sadio Mane još jednom je pokazao veliko srce.

Iako je tokom protekle sezone odigrao 51 meč za Liverpool u svim takmičenjima i branio boje Senegala na Kupu Afrike, kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i za naredni Kup Afrike, za njega nema odmora, prenosi Sport Klub.

I dok se svjetski mediji bave pitanjem da li će napustiti Liverpool, odnosno da li će karijeru nastaviti u Bayernu i koliko će transfer iznositi, ovaj Senegalac nastavlja svoju humanitarnu misiju.

Mane je upravo odigrao humanitarni meč u rodnom gradu Bambali i to na blatnjavom terenu na kome je i započeo prve fudbalske korake. Nije mu smetalo što nema trave i što je danas velika fudbalska zvijezda.

Senegalski fudbaler poznat je kao veliki humanitarac, koji je odrastao u velikom siromaštvu. Zato danas često pomaže zemljake. Pamti se i njegova izjava:

„Zašto bih kupovao 10 Ferrarija, 20 dijamantskih satova ili dva aviona? Pomogao sam da se izgrade škole, stadion i obezbijedio odjeću, obuću i hranu za ljude koji su ekstremno siromašni. Više volim da moji ljudi dobiju malo od onoga što mi je život dao“.

Idina vrh