Šampionska poruka Lane Pudar pred mali odmor: Tek sam počela, ovo je samo zagrijavanje

20/12/2022
1 minuta čitanja

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (16) na društvenim mrežama poslala je sjajnu poruku kojom je sumirala uspješnu 2022. godinu, a kako je i sama rekla, ovo je tek početak i zagrijavanje te najbolji rezultati od nje dolaze u budućnosti.

U ovoj godini Lana je postala prvakinja Evrope u discplini 200 metara delfin, dvostruka prvakinja Mediteranskih igara u disciplini 100 i 200 metara delfin te rekorderka Mediteranskih igara u disciplini 100 metara, dvostruka juniorska prvakinja i viceprvakinja Evrope.

Najbolje je rangirana juniorka Evrope i druga najbolje rangirana juniorka na svijetu, te najmlađa osvajačica medalje na seniorskom prvenstvu Evrope.

“Još jedno veliko iskustvo i još jedan dobar rezultat. Sretna sam što je konačno završila ova godina i što dobijam mali odmor. Ova sezona je bila zagrijavanje, tek sam počela…”, samouvjereno je poručila Lana.

Više informacija o Laninim planovima će biti poznato nakon praznika, a svakako da će joj u glavnom fokusu biti početak priprema na ljetne Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Prethodni tekst

Vruć krompir u rukama Bećirovića: Na sto stiže imenovanje Borjane Krišto i Dodikovi zahtjevi

Sljedeći tekst

Općina Centar tvrdi da je ljetna bašta Pjanićevog ugostiteljskog objekta ustakljena u skladu sa zakonom

Idina vrh