SDA “spavač” Emir Mehmedović pokušava napraviti razdor u novoj koaliciji

08/11/2022
1 minuta čitanja

Upravni inspektor u Ministarstvu pravde BIH, Emir Mehmedović, pored namjere da rukovodećoj kliki u Ministarstvu pravde BIH omogući raspisivanje oglasa za popunu upražnjenih pozicija, prevashodno pozicija pomoćnika ministra, očigledno je, ima i zadatak svojih SDA mentora da pokuša zatrovati odnose između danas dogovorenih partnera koji bi trebali u najskorijoj budućnosti formirati vlast na svim nivoima.

Naime, raspisivanjem oglasa za popunu preko 550 pozicija u Institucijama BIH, HDZ ministar Josip Grubeša stvorio bi određenu dozu nepovjerenja između HDZ i “Trojke”. To je i za očekivati imajući u vidu činjenicu da je zamjenik ministra u tom Ministarstvu, Nezir Pivić, predsjednik KO SDA Zenica, koja će nakon dugo godina biti opozicija u ZDK.

Upravo su ovo podle i zakulisne igre, kojim ćemo u narednom periodu garantirano svjedočiti, jer SDA gubitnici su velemajstori spletkarenja.

Jedini izlaz iz ove situacije je da ministar Josip Grubeša zaustavi svoju šeficu kabineta Ines Krtalić, ako je uopće više u stanju, i zaustavi raspisivanje velikog broja oglasa za popunu preko 500 upražnjenih mjesta, odbijanjem naloga upravnog inspektora Emira Mehmedovića.

Za upoznavanje pravosudnih i policijskih organa sa ovim dešavanjima, sigurni smo, već će se neko pozabaviti.

Idina vrh