Sindikat rudara: Nakon što NO EPBiH smijeni Upravu, tražit ćemo da se Odluka o prekidu rada u RMU “Zenica” stavi van snage

03/08/2023
1 minuta čitanja

Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH donio je više zaključaka na sjednici povodom dešavanja u RMU “Zenica”

Oni navode da će nakon što Nadzorni odbor JP „Elektroprivreda BiH“ potvrdi odluke Vlade FBiH o smjeni i imenovanju Uprave JP „Elektroprivreda BiH“, koje su usvojene na jučerašnjoj sjednici Vlade direktoru RMU „Zenica“, dostaviti zahtjev za stavljanje van snage Odluke o privremenom prekidu rada u RMU “Zenica”, a koja je donesena od direktora RMU “Zenica”.

– Sindikat RMU “Zenica” u Zenici će nakon navedenog pozvati radnike RMU “Zenica” u Zenici da postupe u skladu sa Odlukom o stavljanju van snage Odluke o privremenom prekidu rada u RMU „Zenica u Zenici“. Sindikat RMU “Zenica” u Zenici će u isto vrijeme kroz zahtjev Upravi JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. – Sarajevo i direkotru RMU “Zenica” u Zenici predstaviti rok za isplatu plaća za mjesec juni i juli 2023. godine u RMU „Zenica“ u Zenici – navodi se u zaključku Upravnog odbora Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH.

Idina vrh