Slavonski poduzetnik u bijegu od zatvora: krije u BiH

12/02/2024
1 minuta čitanja

Slavonski poduzetnik Tomislav Opačak, koji je pravosnažno osuđen na osam mjeseci zatvora, pronašao je utočište od zatvora u Bosni i Hercegovini. Brat nezavisne saborske zastupnice Marine Opačak Bilić trenutno se nalazi u Bijelom Brdu kod Dervente, gdje je zajedno sa suprugom snimljen u jednom od restorana.

Sa Županijskog suda u Slavonskom Brodu za Telegram je potvrđeno da je 22. decembra prošle godine Opačaku upućen poziv da odsluži osmomjesečnu zatvorsku kaznu u zatvoru u Požegi. Uprava za zatvorski sistem obavijestila je sud da se nije javio, a 11. januara Policijska uprava Brodsko-posavska tražila ga je na kućnoj adresi, ali ga nije pronašla.

Sa suda zvanično nije potvrđeno za koje krivično djelo je poslan na izdržavanje kazne zatvora.

Opačak je zajedno sa još dvojicom osumnjičenih uhapšen prošle godine zbog prijetnji i iznuđivanja devetnaestogodišnjaka, inače zaposlenika njegove firme Poduzeće za ceste d.o.o. iz Slavonskog Broda. U julu je postigao nagodbu sa Državnim odvjetništvom.

Na Općinskom sudu u Dubrovniku Opačak je 2022. godine nepravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog prijevare prilikom kupovine kontrolnog paketa dionica građevinske firme Ragusa.

(Nacional.hr)

Prethodni tekst

Zašto nije usvojen budžet Općine Centar Sarajevo – Hidajet Porić predsjedavajući kluba vijećnika NiP Centar

Sljedeći tekst

Britanija se suočava s novom otvorenošću o zdravlju kraljevske porodice

Idina vrh