Spojene dvije dionice rekonstruirane tramvajske pruge u Sarajevu, radnici varili do kasno u noć

21/08/2023
1 minuta čitanja

Nekoliko sati iza ponoći, radnici sarajevske tramvajske pruge uspješno su spojili dva rekonstruirana dijela pruge, čime su napravili važan korak u obnovi transportnog sistema

Ministar prometa Kantona Sarajevo Adnan Šteta najavio je da su radovi na ovoj vezi završeni u noći između nedjelje i ponedjeljka.

“Par sati iza ponoći posljednji varovi na šinama nove sarajevske pruge na pravcu od Ilidže do Marijin Dvora. Pravac pruge je spojen. Nova je i naša je. Još malo i trojka vozi. Dobro jutro, Sarajevo”, rekao je Šteta.

Prva dionica tramvajske pruge, koja se proteže od Ilidže do Čengić Vile, bila je u procesu rekonstrukcije od kraja augusta 2021. do septembra prošle godine. Radovi na drugoj dionici, koja povezuje Čengić Vilu sa Željezničkom stanicom, počeli su u septembru 2022. godine, a planirano je da budu završeni do kraja augusta ove godine.

Rekonstrukcija raskrsnice u Čengić Vili, koja je počela 13. augusta, također je dio ovog ambicioznog projekta.

Foto: Ministarstvo saobraćaja KS

Ukupna vrijednost rekonstrukcije tramvajske pruge iznosi više od 40 miliona KM, a sredstva su obezbjeđena kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Izvođači radova su konzorcij dvije kineske kompanije, China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd. i China Railway No.10 Engineering Group, uz podršku kompanije Bosman. Nadzor nad projektom obavljaju kompanije PPG Sarajevo i Yuksel Proje.

Iz Ministarstva prometa Kantona Sarajevo također su potvrdili da će u drugoj polovini ovog mjeseca početi izgradnja tramvajske pruge koja će povezivati ​​Hrasnicu i Ilidžu. Ova serija infrastrukturnih inicijativa ima za cilj unapređenje javnog prevoza u Sarajevu i doprinos boljoj mobilnosti građana.

1 Comment

  1. Заказать спортивный инвентарь – только в нашем магазине вы найдете качественную продукцию. Быстрей всего сделать заказ на интернет магазин спорттоваров можно только у нас!
    [url=https://sportinventar-moscow.ru]спортинвентарь магазин[/url]
    товары для спорта интернет магазин – [url=https://www.sportinventar-moscow.ru]http://www.sportinventar-moscow.ru[/url]
    [url=http://google.co.cr/url?q=http://sportinventar-moscow.ru]https://www.google.mn/url?q=https://sportinventar-moscow.ru[/url]

    [url=http://studioamapelli.it/2021/01/16/cose-di-casa/#comment-14163]Спортинвентарь купить в москве – широкий выбор спортивных инвентарей для футбола, баскетбола, тенниса, бега, фитнеса и многих других видов активностей.[/url] 1a388_c

Comments are closed.

Idina vrh