Teško povrijeđena dva uposlenika Rada dok su odvozili smeće, otpala papučica sa novog kamiona

23/08/2023
1 minuta čitanja

U trećoj smjeni sinoć je došlo do nesreće dok su uposlenici KJKP Rad odvozili smeće. Teško su povrijeđena dva radnika nakon što je pala papučica na kojoj stoje prilikom kupljenja smeća

Prema informacijama ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almira Bečarevića, prilikom odvoza smeća pukla je papuča na zadnjem dijelu vozila na kojoj radnici stoje prilikom istresanja kontejnera.

Tom prilikom su teško povrijeđena dvojica radnika od kojih je jedan slomio kuk.

Vozilo na kojem je pukla papuča je Renault i nabavljen je prije svega nekoliko mjeseci, odnosno riječ je o najnovijem vozilu.

Bečarević je kazao da iz KJKP Rad uopšte nisu obavijestili resorno ministarstvo da je došlo do nesreće. Iz kompanije “Rad” nisu željeli odgovoriti na upit Klix.ba o potvrdi ove informacije.

Ministar je istaknuo da prema njegovim saznanjima zbog tehničke neispravnosti vozila veliki broj vozača odbija da potpiše naloge prilikom izlaska vozila iz kruga firme.

Zbog situacije u KJKP Rad i prijava koje dobija od sindikata Bečarević je poslao dopis Uredu za borbu protiv korupcije KS.

“Pišem prijavu Uredu za korupciju jer tamo treba neko da pogine da bi ljudi shvatili da su direktori nelegano postavljeni. Kakve su to nabavke kad im je pukla papučica na najnovijem vozilu. Ja od sindikata dobijam prijave da je tamo luda kuća”, kazao je on.

Od Ureda je zatražio da izvrše kontrolu svih nabavki vozila i rezervnih dijelova s obzirom na to da su, prema njegovim informacijama, nabavljeni na sumnjiv način.

Idina vrh