U naselju Butmir počela izgradnja zabavnog parka

11/10/2023
1 minuta čitanja

U ilidžanskom naselju Butmir počela je izgradnja zabavnog parka, saopćili su iz Općine Ilidža

Izgradnja je počela nedugo nakon što je izgrađen Sportsko-rekreativni centar “Čarli” i nakon što su rekonstruisani Centralni trg i izletište Stojčevac. U završnoj fazi je rekonstrukcija Velikog parka.

Iz Općine Ilidža su poručili da je fokus načelnika Nermina Muzura (NiP) na obnovi starih i zapuštenih, kao i izgradnja novih sadržaja za djecu i mlade. Tako da su obnovljena igrališta u naseljima Lužanima, Donji Kotorac i Rakovica te je izgrađeno igralište u Otesu. Osim toga, Street workout park upotpunio je sadržaj za sve sportiste i rekreativce koji Veliku aleju koriste za trening i rekreaciju.

Kako su saopćili iz Općine Ilidža, u proteklim godinama najmlađi stanovnici Butmira bili su uskraćeni za bilo kakav prostor namijenjen za igru, ali da će se to ubrzo promijeniti, s obzirom na to da je počela izgradnja zabavnog parka čiji je izgled predstavljen prošle jeseni u Domu kulture u Butmiru.

“Vjerujem da će vrijedni radnici Javnog preduzeća Ilidža i u Butmiru odraditi sjajan posao baš kao što su to učinili prilikom izgradnje Sportsko-rekreativnog centra ‘Čarli’, kojim se danas svi ponosimo, a u kojem naša djeca uživaju iz dana u dan”, izjavio je načelnik Muzur.

Uvjeren je da će prizorima prepunog zabavnog parka svjedočiti i u naselju Butmir, saopćili su iz Općine Ilidža.

Idina vrh