U nedjelju brojna naselja bez vode, obavijest iz VIKa

10/02/2024
1 minuta čitanja

Zbog popravke kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800 u krugu izvorišta Bačevo u nedjelju, 11. februara 2024. godine od 04:00 sata u većem dijelu grada će se isporuka vode vršiti pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da će u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima doći do prekida vodosnabdijevanja.

Naselja u kojima će doći do poremećaja i prekida u vodosnabdijevanju su: Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino polje, Čengić Vila, Otoka, Socijalno, Skenderija, Baščaršija, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino selo, Aneks, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac.

Okončanje radova i normalizaciju u vodosnabdijevanju očekuje se po završetku radova u večernjim satima.

Iz ViK-a su zamolili korisnike da osiguraju dovoljne količine vode za svoje domaćinstvo.

“Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona: 033 210 707 i 033 220 435. Molimo potrošače za razumijevanje i strpljenje dok traje popravak”, poručili su iz ViK-a. (N1)

Prethodni tekst

Dr. Anna Lührmann Razgovarala o EU Integracijama i Mladim Talentima na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu

Sljedeći tekst

Karić odgovorila Jergoviću i Žbanić: Historija nam je pokazala da je vrsnih umjetnika, a loših ljudi puno. Treba biti na oprez

Idina vrh