Žena preminula nakon vađenja zuba u ordinaciji: Uhapšeni zubar i njegova sestra

24/08/2023
1 minuta čitanja

Osnovni sud u Đakovici odredio je jednomjesečni pritvor stomatologu čiji su inicijali DŽ.K. i jednomjesečni kućni pritvor njegovoj sestri H.K iz Mališeva nakon smrti pacijentkinje kojoj je izvađen zub u privatnoj stomatološkoj ordinaciji u vlasništvu DŽ.K. 

Iz ovog suda je saopšteno da se DŽ.K. sumnjiči da je izvršio krivična djela nesavjesno liječenje i nedozvoljeno obavljanje ljekarske djelatnosti, a njegova sestra H.K je osumnjičena za nedozvoljeno obavljanje ljekarske djelatnosti i posebne slučajeve falsifikovanja isprava.

Neodgovarajuće metode liječenja

Sud je odbio zahtjev Osnovnog tužilaštva u Đakovici za određivanje pritvora okrivljenoj H.K., pa joj je određen jednomjesečni kućni pritvor zbog sumnje da je počinila dva krivična djela nedozvoljeno obavljanje ljekarske djelatnosti i posebne slučajeve falsifikovanja isprava.

Okrivljeni DŽ.K. je u utorak, 22. avgusta, u svojstvu stomatologa, tokom vađenje zuba koristio neodgovarajuće metode liječenja L.Š. iz jednog sela u opštini Mališevo, navedeno je u saopštenju.

Preminula u dvorištu ordinacije

Pacijentkinja L.Š. je poslije vađenja zuba preminula u dvorištu ordinacije. Ljekari bolnice u Mališevu konstatovali su da je pacijentkinja preminula usljed primjene neodgovarajućih metoda i terapije koje je okrivljeni koristio tokom vađenja zuba.

Njegova sestra H.K. osumnjičena je da je pružala medicinske usluge bez odgovarajuće stručne spreme jer je završila devetogodišnju školu za krojačicu.

Prilikom kontrole ordinacije uhapšenog, pronađeno je 18 svjedočanstava i diploma ovjerenih falsifikovanim pečatima srednje medicinske škole i medicinskog fakulteta.

Idina vrh