Boško i Admira važniji od ostalih civilnih žrtava!

29/07/2023
1 minuta čitanja

Prema pisanju predsjednice Udruženja Unije civilnih žrtava rata Senide Karović, načelnik Općine Centar Srđan Mandić podiže spomenik Bošku i Admiri, a odbio je usvojenu odluku Jasmina Ademovića za podizanje spomenika svim civilinim žrtvama

Prenosimo vam njen tekst u cijelosti

“Civilne žrtve rata Kantona Sarajevo od samog početka mandata, imaju veliku podršku Predsjedavajućeg Gradskog vijeća Jasmina Ademovića.

Zato nas boli činjenica kada vidimo da načelnik Mandić, pokušava da predstavi opoziv kao lični, a ne kao rezultat njegovog lošeg rada.

Mi nismo političari i govorimo isključivo o činjenicama.

Jasmin Ademović je predložio Općinskom vijeću Centar usvajanje odluke za lokaciju spomen obilježja svim civilnim žrtvama rata grada-kantona Sarajevo.

Odluka je usvojena, a načelnik Mandić nije bio zainteresovan za implementaciju iste.

Zato je sada vrlo zainteresovan za podizanje spomenika Bošku i Admiri, jer će mu to donijeti populističke poene, a civilne žrtve rata Kantona Sarajevo nisu mu na listi prioriteta.

Napominjemo, da je opsada Grada trajala 1425 dana, ubijeno je preko 11 500 građana grada Sarajeva, a od toga 1601 dijete.

Pitamo se zašto pomenutom načelniku nisu važne civilne žrtve rata koje su ubijene u agresiji na grad Sarajevo, zašto mu nisu važne patnje onih koji su izgubili dijelove tijela, a najednom mu važne samo žrtve Admira i Boško?

Jasminu Ademoviću dajemo punu podršku, jer je on neprestano daje nama koji smo dali živote i dijelove tijela za ovaj grad. 💪”

Idina vrh