Cvijanović poručila CIK-u: Bit će nas 100.000 pred vašim vratima

25/10/2022
1 minuta čitanja

Predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović obratila se večeras okupljenima na Trgu Krajine u Banjoj Luci na mitingu “Otadžbina zove”.

Cvijanović je na početku obraćanja kazala da je na proteklim Općim izborima u BiH 2. oktobra demonstrirana volja naroda Republike Srpske.

“Poštovani prijatelji, svi okupljeni. Mi smo imali izbore 2. oktobra i tamo smo pokazali šta je volja naroda. A onda je nelegalni CIK odlučio da one koji su legalno izabrani, da ih skloni u stranu i radi po nalogu opozicije. Narod je birao i Milorada Dodika i Željku Cijanović. Nelegalnom CIK-u poručimo, ako nas je ovdje 50.000, 100.000 će biti pred vašim vratima”, poručila je Cvijanović.

Naglasila je kako je ovo prvi put da se glasovi broje i “prebrojavaju u Sarajevu jer je to tražila gubitnička opozicija”.

“Svaki put će izgubiti jer nisu dorasli zadatku. Čuvajmo ono što je nama Republika Srpska dala, pravo na život, da budemo izabrani i da biramo, onako kako mi to želimo, a ne kako odlučimo u ambasadama. Tražimo ono što smo na demokratskim izborima izabrali, sve je poslije toga bila izrežirana manipulacija, ali naši građani znaju da je to tako. Ovo je jedan od prelomnih historijskih momenata, kada mi pokazujemo da ćemo živjeti onako kako mi želimo”, istakla je.

Cvijanović je poručila i da će se građani okupljati onoliko dugo koliko to bude potrebno.

“Mi smo birali svoje i mi stojimo iza onoga što smo birali. Konačno da kažem da mi nećemo da živimo u državi koja nas guši, koja nas maltretira, i da nam potkrade izbornu volju. Ona koja je poštena i fer, u kojoj možemo da budemo svoji na svome, nije nikome problem. Mi večeras branimo ono što je naš narod odabrao 2. oktobra. Mi ćemo od CIK-a vratiti procese u naše ruke i napraviti naše zakonodavstvo, onako kako je to ustav predvidio”, najavila je.

Poručila je Cvijanović da je 2. oktobra poručeno gdje “stanuje volja naroda” te da je bh. entitet Republika Srpska “republika koja hoće da tu volju njeguje”.

“Milorad Dodik je predsjednik jer je tako narod rekao, a ne ovi manipulatori. Imamo pravo da planiramo svoju budućnost i živote nađe djece. Živio Milorad Dodik i živjela Republika Srpska”, kazala je na kraju obraćanja.

Idina vrh