Dodik na Trgu Krajine: Otići ćemo iz BiH sigurno, ali na cipelama nosimo 49 posto zemlje

25/10/2022
minuta čitanja

Prisutnima se na mitingu SNSD-a “Otadžbina zove” koji je večeras održan u Banjoj Luci, obratio i predsjednik te stranke Milorad Dodik.

Večeras se u Banjoj Luci moglo čuti i da je “bolje da se na snagu vrati Ustav BiH”, da ne bi Republika Srpska morala iz države “izaći” te da se ne želi BiH po želji Bošnjaka.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik posljednji se obratio prisutnima.

“Hvala za ovu divnu noć. Samo sabrani imamo snagu da se odupremo svima onima koji bi mijenjali naš način života, koji bi da nam govore kako da živimo, da bismo jedan dan sigurno nestali. To je ono protiv čega se borimo, i za što Milorad Dodik radi, sluša, poruke naroda. Već 12 puta pobjeđujemo i nismo se umorili, i pobijedit ćemo ponovno jer radimo za narod. Ne treba mene niko da brani, mene samo treba da bira narod i dok narod govori da trebam ovdje da budem, ja ću ovdje biti. I nikad to neću pokušati van narodne volje”, rekao je Dodik.

Naveo je da je danas bio jedan važan gost u Banjoj Luci i pitao šta je njihova politika.

“Rekao sam mu: više mi je stalo do ovog čovjeka koji šeta ovim gradom, nego do tvojih koje nikad ne želim da vidim. Mi nismo narod koji bi drugima držao lekcije, nismo narod koji mrzi i hoće nešto što nije njihovo. Ta Republika Srpska je naš zavjet. Ona je zemlja koja voli i koja se voli. Nije ovo BiH koja mrzi Srbe i neće RS. Nije ovo narod koji je spreman da izgubi svoju slobodu, da bi se dodvodio drugima. Nismo dozvolili da izgubimo naša stečena prava.

Bilo je teških dana i noći, kada ste u kućama isčekivali, a mi bili po nekakvim Butmirima i nosačima aviona i jedino što mi je bilo važno je da mi kažete ‘hvala gospodine Dodik’. Svašta smo čuli ovih dana, neki kažu kao, pa ne može vidiš, tamo je Bakir izgubio, Čović se povukao. Pa nismo mi isto. Ja sam Srbin, oni nisu. Hoće s nama da žive, a onda nam kažu mi smo manji bh. entitet. J** ih bh. entitet. Onda umjesto da kažu Republika Srpska, kažu RS. Vratite nam Ustav BiH ostat ćemo, ne vratite li ga otići ćemo! Hoće da nam zabrane zastavu Srbije, hoće da volimo neku žutu, prosutu. Nisu u pravu oni koji vam kažu pa neće niko ništa RS-u. Svaki dan hoće nešto da nam urade pa nam poručuju kao možemo da odemo gdje hoćemo, ali možemo da nešto zemlje ponesemo na svojim cipelama, i mi im kažemo otići ćemo sigurno, ali ponijet ćemo 49 posto BiH”, kazao je Dodik.

Poručio je da on vjeruje u ideal samostalne Republike Srpske jer je “nemoguće graditi jedinstvo u BiH”.

Idina vrh