Cvijanović: Sarrazin je iskazao svoj neprijateljski stav prema RS

30/04/2024
1 minuta čitanja

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je za da ne vjeruje u dobre namjere specijalnog izaslanika njemačke vlade za Zapadni Balkan Manuela Sarrazina, koji je, kako je istakla, svoj neprijateljski odnos prema bh. entitetu RS iskazao na različite načine.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Sarrazina da “Njemačka nema ništa protiv RS” i da žele dobro svim građanima BiH, Cvijanović je kratko prokomentarisala da ne vjeruje čak ni u njegove dobre namjere prema BiH, jer favorizuje bošnjačku političku agendu, bez želje da razumije realnosti u BiH i bez želje da iskaže jednak tretman prema svim konstitutivnim narodima u BiH.

Kada je riječ o Sarrazinovoj izjavi da Njemačka podržava rad Christiana Schmidta, Cvijanović je rekla da time što podržava Schmidta, Sarrazin podriva demokratski razvoj BiH i nipodaštava njene demokratski izabrane institucije, jer misli da jedan neizabrani stranac može da djeluje iznad tih institucija.

  • Njegova vlada je pristrasna, neobjektivna i apsolutno negativna prema srpskom narodu i RS – konstatovala je Cvijanović.
Idina vrh