IRFAN ČENGIĆ PROZIVA: “Ministre Forto, može li konačno da se natjera Vlada FBiH i nova ministrica da poštuje državne akte i…”

16/07/2023
1 minuta čitanja

“Za pet godina građani su opljačkani za preko 80 miliona KM koje nisu zapravo otišle u budžet već privatnim kompanijama”, napisao je Čengić.

Irfan Čengić, zastupnik SDP-a u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, oglasio se večeras na Twitteru gdje je prozvao državnog ministra Edina Fortu, ali i Vladu Federacije.

Naime, Čengić je retvitao 10 dana staru fotografiju Forte, ministra komunikacija i prometa sa federalnom ministricom prometa i komunikacija Andrijanom Katić iz Brčkog gdje je govorio o ubrzanja projekata, poput autoceste Tuzla – Brčko – Orašje i Vukosavlje – Brčko – Bijeljina.

“Ministre Edin Forto može li konačno da se natjera Vlada FBiH i nova ministrica da poštuje državne akte i smanji eko test. Jer za pet godina građani su opljačkani za preko 80 miliona KM koje nisu zapravo otišle u budžet već privatnim kompanijama.

Prošla Vlada FBiH je tolerisala kršenje državnih akata koje je sprovodio Denis Lasić kao ministar. Kao državni ministar bi se trebali potruditi da pljačka građana u jednom entitetu prestane i jer RS poštuje državne akte u ovom slučaju. Ako vam treba više info stojim na raspolaganju a ekipa CIN BiH odlične analize ima”, napisao je Irfan Čengić na Twitteru.

Idina vrh