Karić na otvorenju muzeja ”Valter brani Sarajevo”

10/05/2024
1 minuta čitanja

U našem prekrasnom biseru, nacionalnom spomeniku, Bistričkoj stanici danas je otvoren muzej „Valter brani Sarajevo“.

U znak očuvanja sjećanja na kultni film, jedan od simbola antifašističke tradicije Sarajeva.

“Na ovaj poseban dan, 9. maj, kada obilježavamo Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, ispunjavamo obećanje koje smo dali našim građanima. Imat ćemo muzej posvećen kultnom filmskom ostvarenju rediteljskog velikana Hajdurina Šibe Krvavca“, kazala je gradonačelnica Benjamina Karić.

Istakla je da je ovo jedan prekrasan omaž sjajnom filmu i još sjajnijem čovjeku Šibi Krvavcu koji je napravio mnogo toga na šta Sarajevo i BiH mogu biti ponosni.

„Drago mi je kada u oblasti kulture možemo napraviti jedan iskorak, a sigurno će ovaj muzej biti dodatna vrijednost našem gradu. Također, ovakve institucije doprinijet će razvoju turizma, kao jedne od najbrže rastućih privrednih grana“, poručila je gradonačelnica Sarajeva.

Svoje obraćanje završila je riječima: „Neka počne putovanje kroz vrijeme, s novim uspomenama i emocijama. Uz odmor i pogled na prekrasnu panoramu našeg voljenog Sarajeva. ‘Vidite li ovaj grad? To je Valter.”

Karić je zahvalna Jasminu Durakoviću i direktorici JU Gradskih muzeja Senki Ibrišimbegović na angažmanu na ovom projektu.

Idina vrh