Mandić ponovo ponižava građane Centra i Sarajeva, primio srpske nacionaliste iz Herceg Novog

16/08/2023
minuta čitanja

13. augusta je načelnik Općine Centar Srđan Mandić primio u uzvratnu posjetu delegaciju Opštine Herceg Novi iz Crne Gore koju je predvodio predsjednik Opštine Stevan Katić

Katić je poznat u javnosti po nacionalističkim skandalima, a ovdje ga vidimo kako se veselio ,,srpskom rodu“ sa tri prsta i zastavom ne Crne Gore već druge države, Srbije: Prvi čovjek Herceg Novog, iako je dobio mandat da vodi grad koji čine građani različitih nacionalnih i vjerskih opredjeljenja, u potpunosti se stavio na raspolaganje jednoj vjerskoj zajednici i jednoj državi, i to susjednoj.

Pogledajte koga je načelnik Općine Centar Srđan Mandić doveo i podmeće nam ga kao “prijatelja”. Ovo je saopćenje stiglo iz Centra:

“Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić primio u uzvratnu posjetu delegaciju Opštine Herceg Novi iz Crne Gore koju je predvodio predsjednik Opštine Stevan Katić.

Delegacija iz Herceg Novog boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Sarajevu.

Općina Centar Sarajevo i Opština Herceg Novi daleke 1977. godine uspostavile su bratske i prijateljske veze potpisivanjem Povelje o trajnoj prijateljskoj saradnji”…

Međutim, ne kažu da tada na vlasti u ovoj crnogorskoj općini nisu bili srpski nacionalisti predvođeni Stevanom Katićem.

Dalje se kaže: “Načelnik Mandić uputio je ovom srpskom nacionalisti dobrodošlicu u Sarajevo i Općinu Centar, te izrazio nadu da će saradnja između dvije bratske lokalne zajednice biti nastavljena”.

O kakvoj se osobi radi možete vidjeti na video snimku ispod. Tu predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, predstavnik Demokratske Crne Gore, proslavlja je pobjedu Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima uz ,,odu srpskom rodu” i srpsku državnu zastavu.

U društvu nekoliko sveštenika, koji su u mantijama, ali i građana koji mašu srpskom zastavom, Katić je proslavljao uz pjesmu ,,Veseli se, srpski rode“.

Građanska incijativa ,,21. maj“ – Herceg Novi objavila je ovaj snimak za koji je ocijenila da je problematičan i u najmanju ruku diskriminatorski.

Slavlje uz zastave druge države nedvosmisleno pokazuje gdje plovi brod na kojem smo i čemu se nadaju prvaci partija, a i oni koji su stali uz njih. Prvi čovjek Herceg Novog, iako je dobio mandat da vodi grad koji čine građani različitih nacionalnih i vjerskih opredjeljenja, u potpunosti se stavio na raspolaganje jednoj vjerskoj zajednici i jednoj državi, i to susjednoj – poručili su iz Građanske inicijative ,,21. maj“.

Ocijenili su da, iako partija gospodina Katića nominalno zagovara građansku, multietničku i multikonfensijalnu državu svih njenih građana, sa krilaticom ,,Mir je naša nacija“ praksa pokazuje da je riječ o gruboj i programiranoj laži.

E takvog srpskog nacionalistu Mandić dovodi u općinu Centar, u kojoj je 92 posto Bošnjaka. Vrijeme je za novog načelnika koji će poštovati većinsko stanovništvo Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Idina vrh