Mehmedović poručio Osmorki: Ne kritikujte Schmidtove izmjene, stavili ste pečat na njegov model

16/11/2022
1 minuta čitanja

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović reagovao je na današnji sastanak Osmorke sa HDZ-om gdje je kazao da se prodaju HDZ-u ubijajući DF i Željka Komšića.

Mehmedović je kazao da je formiranje koalicije Osmorke s HDZ BiH bez DF-a najveća izdaja građanskih principa u historiji BiH.

“Osmorka se prodala Čoviću ubijajući DF i Komšića koji je bio posljednji bastion građanske države i model da hrvatski narod može predstavljati Hrvat koji nije iz HDZ-a i koji nema naklonost Zagreba. Ostat će zapamćeno da je Osmorka ubila, kao i Schmidt, pravo da legitimni Hrvat može biti u vlasti, a da nije iz HDZ BiH”, napisao je Mehmedović te dodao:

“Drugovi, čestitam Vam. Nemojte kritikovati Schmidtove izmjene Izbornog zakona. Stavili ste pečat na njegov model da samo HDZ BiH može predstavljati Hrvate u BIH. Čović je imao samo jedan uslov: Bez DF-a. Sve ostalo što ste mu ponudili i što niste, on bi prihvatio. Dakle, bez Hrvata koje nisu odobrili HDZ BiH i HDZ Hrvatske. U tome je kvaka, gospodo drugovi. Sve više BiH postaje talac hrvatske drżave, ali našom snishodljivošću.”

Na kraju je napisao da će historija suditi svima.

Idina vrh