Šok za SDA: Zastupnik PDA Mujo Puzić ipak uz Osmorku. Potpisao listu za Dom naroda FBiH

17/11/2022
1 minuta čitanja

Zastupnik PDA u Skupštini Posavskog kantona Mujo Puzić ipak ostaje uz Osmorku.

Naime, jučer su se pojavile špekulacije kako je on ‘okrenuo leđa’ PDA-u, a samim time i Osmorki. Puzić je prema tim špekulacijama pristao glasati za listu SDA za Dom naroda FBiH.

Time bi se povećale šanse za SDA da bude dio vlasti u FBiH, međutim, Raport saznaje da to nije tačno.

Puzić je jutors potpisao listu za izbor delegata koju čine PDA i SDP te Nezavisni, a upućen je i demant na špekulacije koje su se objavljivale.

Iz PDA ističu kako Mujo Puzić nije podržao listu SDA za bošnjačkog delegata u Domu naroda FBiH.

Kako su naveli u reakciji, Puzić čvrsto stoji uz programska načela stranaka koje su podržale Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH.

“Svi oni koji žele raznim spinovima u korist odlazeće Stranke demokratske akcije unijeti pometnju među glasačako tijelo Pokreta demokratske akcije poručujemo da to neće uspjet. PDA će i dalje biti na putu za svaku dobrobit kako države tako i njenih građana”, naveli su.

Puzić je inače održao sastanak sa bivšim predsjednikom PDA Mirsadom Kukićem.

Cilj ovakvih spinova iz kuhinje SDA jeste da unese nesigurnost među zastupnike Osmorke i lakeš ih ‘obrade’. Međutim, i ovaj pokušaj im je očito propao. U SDA su ranije na sumnjiv način prešla dva zastupnika PDA i time ovoj stranci omogućili da pravi vlast u Tuzlanskom kantonu.

raport.ba

Idina vrh