Mulalić nakon velike pobjede Željezničara: Dobro je da momci vjeruju u ono što radimo

24/07/2022
1 minuta čitanja

Trener Željezničara Edis Mulalić bio je izuzetno sretan i raspoložen nakon pobjede protiv Zrinjskog u Mostaru u duelu 2. kola m:tel Premijer lige BiH.

Mulalić je nakon utakmice rekao da mu je najviše drago što su njegovi igrači do kraja vjerovali u pobjedu.

“Ne bavim se puno statistikom, niz se prati, ali se mora pratiti konstalacija šta i kako se dešava. Teška utakmica, mislim da smo ušli dobro u utakmicu, a moje mišljenje je da smo jeftino primili gol jer smo čitavu sedmicu trenirali ulazak Bilbije na prvu stativu.

Poslije smo jurili, a dobro je da momci vjeruju u ono što radimo, i kada to prenesemo na teren, rezultat teško može izostati. Ovaj put nas je nagradilo i ovo je velika pobjeda za nas, posebno protiv prvaka. Zrinjskom želim sreću i prolazak u narednu fazu u Evropi”, rekao je Mulalić i nastavio:”Moramo vjerovati u ono što radimo, da tražimo da igramo i da smo stalno na protivničkoj polovini.

“Željezničar će u narednom meču igrati protiv Širokog Brijega na svojoj Grbavici, a nema sumnje da će navijači Plavih ispuniti stadion i pružiti veliku podršku svojim igračima nakon današnja tri boda u Mostaru.U prvom kolu je Željezničar, podsjećamo, iznenađujuće remizirao protiv Leotara rezultatom 1:1.S druge strane, Jakirović nije bio zadovoljan onim što je vidio od svojih igrača.”Vi mene ne poznajete ako mislite da smo potcijenili nekoga.

Čestitam Željezničaru na pobjedi, iskoristili su igrača više, a mi smo izgubili nakon godinu dana u prvenstvu. Sezona je tek počela i idemo dalje”, rekao je Jakirović i nastavio:”Može ostaviti traga ovaj poraz, ali vidjet ćemo. Moramo imati više energije u meču u Evropi, tamo smo dobili prvo poluvrijeme, a ovdje se igra tek drugo.”

Idina vrh