Nakon sinoćnje pucnjave u sarajevskom naselju Breka policija uhapsila 44-godišnjaka

15/08/2023
1 minuta čitanja

U sarajevskom naselju Breka u ponedjeljak je u večernjim satima došlo do pucnjave u jednom lokalnom kafiću kojoj je prethodio fizički obračun. Policijski službenici su nakon nemilog događaja uhapsili osobu koja se sumnjiči za izazivanje spomenuta dva krivična djela

U ponedjeljak, oko 19:50 sati je u ulici Jovana Bijelića došlo do fizičkog obračuna više osoba što je potom izazvalo i upotrebu vatrenog oružja.

Jedna osoba je zbog povreda zadobijenih u obračunu zbrinuta na KCUS-u, a policijski službenici MUP-a KS su uhapsili muškarca koji se sumnjiči za izazivanje opće opasnosti i nanošenje tjelesnih povreda.

“Dana 14. augusta u 19:50 sati u ulici Jovana Bijelića, općina Centar Sarajevo, došlo je do tuče između više lica, a potom do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom je dejstvom iz vatrenog oružja I.R., rođen 1979. godine nanio povrede E.K. Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a u UKC u Sarajevu ljekar je konsantovao da se radi o lakšim tjelesnim povredama”, navodi se u zvaničnom saopćenju MUP-a KS.

O svemu je obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “Izazivanje opće opasnosti” i “Lakša tjelesna povreda” I.R. 44-godišnjak je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim.

Prema nezvaničnim saznanjima, uhapšen je taksista.

Idina vrh