Navijači Srbije i Danske priredili dirljive scene Eriksenu tokom povratka na mjesto nesreće

29/03/2022
1 minuta čitanja

Proslavljeni danski nogometaš Christian Eriksen vratio se na Parken stadion, mjesto gdje je prošlog ljeta doživio težak srčani zastoj nakon kojeg se jedva spasio.

Eriksen nije želio završiti karijeru iako je, po vlastitom priznanju, više od pet minuta bio mrtav tokom utakmice Danske i Finske na Parkenu. Upravo na taj stadion vratio se danas prvi put nakon teške nesreće.

U pitanju je duel reprezentacija Danske i Srbije koje se pripremaju za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Tu se Eriksen nada svom mjestu, a ako bude igrao kao u posljednjih mjesec dana, nema mjesta za brigu.

Dobrim igrama u Brentfordu ponovo je zaradio poziv u reprezentaciju Danske, a domaći navijači su zajedno sa Srbima priredili povratak za pamćenje kapitenu reprezentacije.

Prije početka prijateljske utakmice sa sve četiri tribine Eriksen je doživio velike ovacije. Uručeno mu je priznanje od Nogometnog saveza Danske, a onda su ga aplauzima pozdravili navijači sa svih tribina.

Također, pristalice obje selekcije istakle su transparente podrške danskoj nogometnoj zvijezdi. “Dobrodošao kući Eriksen”, poručili su navijači selekcije Srbije.

Idina vrh