Novo nevrijeme zahvatilo veliki dio Srbije: Ulice u mnogim gradovima pod vodom, stabilizacija od utorka

06/08/2023
1 minuta čitanja

Novo nevrijeme praćeno pljuskovima i grmljavinom pogodilo je susjednu Srbiju koja se i danas nastavila boriti sa većom količinom padavina nego što je to uobičajeno za ovo doba godine

Nešto poslije 16 sati u Beogradu je počeo jak pljusak praćen grmljavinom. Padavine su najavljene i za druge dijelove Srbije, a na udaru se našlo više gradova. Prema poslednjoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u južnom Banatu, Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Kruševac je, također oko 16 sati, pogodilo nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom, zbog čega je otežan saobraćaj u gradu. U jednom djelu periferije Kruševca otežano je snabdijevanje električnom energijom. Nevrijeme ovog puta nije zaobišlo ni Kraljevo, Vršac, Vrnjačku banju…

Sudeći prema snimcima koji su se pojavili na Instagram nalogu 192.rs vidljivost je bila smanjena uslijed obilnih nanosa kiše i vjetra. Pojedine ulice u gradu su poplavljene.

U isto vrijeme, veoma jaki pljuskovi sa grmljavinom obrušili su se na Beograd. Srećom, kako javljaju tamošnji mediji, oluje poput jučerašnjih nisu se ponovile.

Međutim, kako javlja RHMZ, pored obilnijih pljuskova i jače grmljavine, neće biti opasnosti od jačih oluja i grada. Na području Srbije i do kraja dana bit će oblačnosti sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Od utorka je najavljena stabilizacija vremena, baš kao i u Bosni i Hercegovini.

Idina vrh